HOME REVIEW

Rupa Mempengaruhi Nilai


 

Pernah tak terjadi situasi macam dekat atas tu ↑ mesti kau rasa macam "LulZZzzz,sama je nilai,yg kau memilih sangat ni pahal?" Cakap dalam hati je la kan,takkan nak cakap straight,dapat pulak yg jenis hati sensetip ni.

Sebenarnya apa yang manusia nilai sekarang ni salah,manusia lebih memilihkan rupa.alah mcm gambar bawah ni.

credit:Twitter
 


Dapat tak apa yg aku nak sampaikan?
Yg kes si Peah atas tu,bagi dia lagi cantik duit tu lagi tinggi nilai dia,padahal sama je nilai duit cantik dengan buruk.
So kesimpulannya,jangan la menilai sesuatu atas rupa.
tata.

DIY Phone Case

Hai.Harini aku nak share dekat korang DIY Phone Case
Jangan kata hakak tak payung..hahahahahah

Korang perlukan  

- Clear/transparent phone case
- gunting
- kertas A4
- gam 

Cara-cara 

-search dekat google "Tumblr png"
pilih beberapa gambar yg korang minat. 

-print gambar yg korang pilih tadi pastikan gambar tak besar ,sekurang kurang 1 page kertas tu ada 8 gambar.Sebenarnya bergantung dengan saiz phone korang la. 

-ikut bentuk phone case korang dekat atas kertas. 

-gunting gambar yg korang print tadi 

-tampal gambar yg telah diguntingkan tadi dekat bentuk phone case yg korang buat atas kertas tadi.tampal mcm collage gambar,mcm ni


-gunting kertas yg ada collage tu ikut bentuk phone case.Yg dah berlebih tu gunting nanti tak muat nak letak dalam phone case. 

-letakkan kertas yg ada collage tu dekat phone case,pastu pakaikan phone korang.

Dah siap.Lepasni kalau dah bosan design tu boleh buat design baru,tak payah membazir duit beli banyak².Kalau tak faham boleh komen.Selamat mencuba ☺

My Hijab My Priority

 
-klik banner untuk join- 

Aku sangat berbesar hati nak join contest ni..hihi.Semoga contest macam ni mendapat sambutan :) 

bersama kwn tersayang..hahahaha