HOME REVIEW

Tak Matang

Balik dari sekolah tadi aku ingat nak terus makan sbb dkat sekolah setiap hari khamis kelas aku solat dkat surau sekolah.Tapi semuanya hancur,turun dari bas sampai rumah terus pegi bilik air pastu termenung and menangis,lepastu lepak atas katil..selera makan terus hilang.Ni semua gara2 ayat "edit gambar tak matang".Kau sape nak larang minat aku? Memang aku suka edit gambar..kau pahal? Ade ke aku edit gambar aku pastu tepek muka kau? Ade aku kacau life kau?

Edit gambar tak matang is more better then selfie sorang2 tapi pakai monopod.mcm jakun.

Aku nangis sbb org ckp aku edit gambar and then dia ckp aku tak matang.Hati aku lembut..entah,aku tak boleh terima kutukkan org sbb aku rasa perkataan "tak matang" tu tersangatlah mengguris hati aku.Aku boleh terima lagi kalau org ckp edit gambar mcm budak2.

Haih tak faham la aku jenis org mcm kau ni,asyik carik keburukkan org lain je.

Sakit hati,terasa,teguris hati aku.Hmm manusia..ataupon senang kata org melayuu..bukan nak ckp ape tapi memang org melayu mcm tu..aku tengok org dah berkawen pon edit gambar..knp kau tak ckp org tu tak matang?

Don't judge my choice without understanding my reasons la sis.Aku memang suka bab bab edit gambar,tangkap gambar semua.

Hanya sbb satu perkataan..hancur wei hati aku.

LIEBSTER AWARD


Dah lama aku mengidam untuk ditag Liebster Award ni.And akhirnya ada jugak yg tag..haha thank you Kakak Macho.

 

                     Rules
  1. Answer the questions.
  2. Nominate other bloggers.
  3. Create the questions.
  4. Notify your nominate.  
 Soalan yang perlu dijawab 

Berikan 5 senarai blog yang anda minati . 


Kalau diberikan cuti yang panjang dan duit benyak sampai tujuh keturunan tak habis , anda nak pergi kemana ? Bagi 5 Juga . 
  • Nak travel 
  • Nak beli rumah 
  • Nak beli kereta 
  • Nak beli makanan banyak-banyak 
  • Nak sedekah dekat org 
Ehh jap..Kata katamu hanya mimpi..di siang hari..hahaha

 Isi Biodata di bawah blogger-emoticon.blogspot.com

 Nama Penuh:Nur Zafirah Bt Zolkapli
 Nama Manja:Zafirah,zaf,firah,fira
 Tarikh Lahir: 1 Nov 2001 
 Cita-cita:takde cita2.lol.entahla nak..bisnes woman maybe?
 Idola:Irine Nadia 
 Quotes:- 
Don't Judge My Choices Without Understanding My Reasons  
Ok habis sudah sesi menjawab sekarang ni i pulak nak bagi soalan;  

Questions
  1.  Suka gelak tak? knp?  
  2.  Shawl/bawal? knp? 
  3.  Sekolah rendah/Sekolah menengah? knp? 
  4.  Kekurangan blog saya? 
  5.  Start blogging bila?   
 Cukuplah tu 5 soalan..hahaha.sorry soalan aku cam pape tah.

Tag:- 

Nanti dah siap entry bagi link dekat komen tau..hehe :)

Disable Notification (Phone)


Dah lama rasanya tak mengupdate blog ni..hoho 

Korang pernah tak rasa annoying dengan group ws? ataupon tetiba rasa mcm annoying nak ws dgn kwn kau? 

lulz.aku tengah mengalami masaalah ni...Classmate aku ade la buat group ws untuk class,kononnya senang nak bincang pasal homework semua.Kau bayangkan lah dlm 18 org yg dia add dlm group tu but suka cerita merepek repek,pastu suka gaduh and kuat sentap..yg paling annoying sekali ada pulak kwn kau yg jenis jakun suka main left2 group.eee,benci kan? 

Ada satu haritu diaorg semua gaduh mcm budak kecik la,,yg style tak nak kwn tapi esok pegi sekolah siap berkepit lagi.-__- 
Kalau gaduh kau tahu je la kan notification masuk banyak woo.Pastu aku dah rasa rimas sangat tahap nak keluar group,tapi aku usaha kan jugak tak nk keluar group..aku pon google la How To Disable Notification For Android.Pastu jumpa la..and aku try buat,menjadi okeyy.Meh sini aku ajar.Untuk Samsung je.Aku tak sure pulak untuk phone lain..hehe sorry

1.Pegi setting,then scroll down carik Application Manager. 
  

dah jumpa? then klik   

2.Nanti bila kau dah klik Application Manager dia akan keluar semua app yg ade dekat phone kau. 

3.Pilih la app mana yg kau nk disable notificaion. 

4.Klik app yg korang nak disable notication kan tu.Nanti dia keluar cam ni

5.Kau nampak tak yg tick  warna hijau tu? Korang untick kan dia. 
6.Lepas dh klik untick tu nanti dia kelaur cam ni  
  
korang klik ok 

7.You're done..kalau korang nak show notification balik,korang just follow je step yg aku ajar ni cuma,korang tick  balik. 


Lepasni korang boleh la tenangkan fikiran semua..kalau dgn cara ni masih tak berjalan,korang hide kan je apps whatsapp ni,bukan uninstall tapi hide.Tak tau macam mana nak hide apps? korang dm aku dekat twitter @ehhzafirah.


p/s:sape ade tau mana2 ig/online shop yg ade jual dream catcher? Share pls..bagi link dkat komen ok :)