HOME REVIEW

Fesyen Kasut Tumit Tinggi Terkini

There is a saying ‘Keep your heels, head and standards high’. Well, wanita dan high heels memang amat sinonim dan hampir semua wanita mempunyai sekurang-kurangnya sepasang koleksi high heels. Tidak dinafikan bahawa pemakaian high heels kadang kala amat menyakitkan dan menyebabkan si pemakai berasa kurang selesa, namun jenis kasut ini sering menjadi pilihan ramai wanita ketika ingin bergaya ke majlis-majlis yang istimewa. Beauty is pain right? Oleh itu, khusus untuk para penggemar koleksi high heels, entri kali ini akan berkisarkan mengenai fesyen kasut tumit tinggi terkini wanita yang boleh anda cuba untuk gayakan;
Kitten Heels / Low Heels 
Untuk tumit yang paling rendah adalah koleksi kitten heels atau low heels yang mempunyai ketinggian 1-2 inci sahaja. Ia sesuai digayakan untuk wanita yang sudah mempunyai ketinggian ideal untuk tidak kelihatan terlalu tinggi.Mana-mana yang dah tinggi tapi gedik tetap nak pakai heels jugak,korang boleh pakai Kitten Heels/Low Heels.
 
Mid Heels
Untuk si pemilik tubuh badan yang mempunyai ketiggian sederhana dan ingin mencapai ketinggian yang ideal, anda boleh memakai koleksi mid heels yang mempunyai rekaan tumit berketinggian 2.5-5 inci.

 
High Heels 
And ladies, untuk koleksi high heels yang klasik adalah berketinggian 5 inci ke atas! Ye aku tau korang selalu tengok drama yang pelakon dia semua level diva pakai high heels macam ni,pastu mula la kau berangan kalau dapat pakai high heels dengan confident nya..kan?

Platform Heels
Seterusnya pula heels juga dikategorikan berdasarkan beberapa rekaan. Untuk rekaan heels terbuka seperti berikut, ia dipanggil sebagai platform heels.
Peep Toe Heels
Untuk rekaan heels dengan bukaan kecil pada bahagian jari seperti berikut pula dikategorikan sebagai peep toe heels.
Ankle Boots Heels
Dan rekaan boots yang bertumit seperti ini juga jatuh dalam kategori kasut tumit tinggi! Style gila hahahaha cool right?

10 Questions From Mrs. Naa

Tell a little bit about yourself.
my name is Nur Zafirah Bt Zokapli.14 years old (2015).Fat.Food lover. 

What an advantage of being a blogger ? Explain your reason.
dapat kawan baru sebab blogger semua friendly :)  

What disadvantage of being a blogger ? Explain your reason.
Jadi anti sosial mungkin sebab asyik hadap blog je kot hahaahahahah 

If you had a chance to go a trip, which country you want to visit?
Korea ♡ 

Eating or sleeping. Which one do you prefer?
Ya tohan kenapa susah sangat nak jawab soalan ni :3 i pilih tidur sebab tidur boleh hilangkan penat and lapar  

Phone or laptop. Which one do you prefer?
Phone 

The most person you admire ? Why ?
Irine Nadia sebab pada usia yang muda dah ada business sendiri. 

Do you love your blog?
Of course 

What is your hobbies ?
Makan 

What is the best present you get on your birthday?
Dapat shopping hahahahahahaha  

Thank you sebab tag Mrs.Naa.Ok sekarang ni masa untuk aku tag and bagi soalan. 
  1. Fav song(s)?
  2. Type my name without looking keyboard (Zafirah)
  3. Fav novel(s)?
  4. Converse or Vans? Why?
  5. Weird thing(s) that you like?
  6. Your fears
  7. Shoe size? 
  8. Fav blog(s)?
  9. Fav band?
  10. What are you really good at? 

Mangsa tag
Isma . Nina . Mr Mirul  

Untuk yg ditag tak kisah nak jawab ke tak,terpulangla.Saya tak paksa hahahahahaha.

Insecure

Ssup 
   


insecure - not confident or assured; uncertain and anxious.
 
Aku rasa bukan aku sorang je pernah rasa insecure ni,semua pernah rasa lagi-lagi perempuan.Perempuan dan insecure berpisah tiada (entah betul ke tidak ayat) 
Apa yang kita dapat atau kelebihannya bila insecure.  


*Situasi 1* -contoh sahaja hahaha- 
Let say aku insecure dengan classmate aku yang pandai gila,every year No.1.Aku rasa tercabar,yes tercabar and start from that aku mula fokus bila cikgu mengajar,study semua sebab dalam hati rasa membuak-buak nak jadi sama level dengan dia even kawan aku yang lain suka buat lawak hambar time cikgu mengajar dan aku pulak jenis mudah terhibur tapi aku cuba fokus. 

*Situasi 2* -kisah benar tapi ending lain-
Badan besar macam aku ni lagi lah mudah insecure tengok orang kurus.So bila dah insecure kau mula rasa nak kurus,nak carik size baju/seluar lebih senang kau akan diet atau bersenam,control makan dan akhirnya kau berjaya capai cita-cita kau. 

  
Insecure ni ada baik dan ada buruknya.
Buruknya;kau rasa tak bersyukur
Baiknya;kau akan improve kelemahan atau keburukan kau. 
  
Tapi part "tak bersyukur" tu kena ikut jenis insecure jugak (cehhh) kalau insecure macam situasi yang aku bagi tu rasanya takda isu tak bersyukur di situ ya.Mungkin situasi 2 tu akan timbul masalah tak bersyukur but for me apa salahnya kita nak capai cita-cita kita,kan? 

Jadi,sama-sama lah kita insecure dekat budak pandai supaya kita berusaha jadi pandai macam diaorang. 


5 Questions From Monster Kill




1.what is your favorite animal?
Takut kucing tapi suka kucing hahaha. 

2. share about your routine.
Wakeup at 6 am for solat subuh then sambung tidur sampai dah puas tidur,makan tengahari terus,scroll twitter,scroll instagram,scroll snapchat,check email,play candy crush,scroll facebook,watch vlog,and repeat back,watch tv,eat,mandi,eat,eat,eat,eat,eat, scroll twitter,scroll instagram,scroll snapchat,check email,play candy crush,scroll facebook,watch vlog,and repeat back,mandi,eat,watch tv sampai takda cerita nak tengok,clean my face,brush my teeth,scroll twitter,baca seramshit sampai rasa ada benda yang memerhati ,tidur.Macam takda life :')  

3. share about your skin care routine.
Sebelum ni ada post skin care routine tapi dah delete sebab routine dah berubah haha.I use St.Ives Apricot Scrub twice a week,Ever Soft Oil & Acne Control Facial Cleanser twice a day,mask every week and nose pore strip bila ada mood nak pakai. 

4. what did you eat for your breakfast today?
Harini tak sarapan,terus lunch. 

5. who is the last person you said i love you and when?
Rasanya tak pernah sebut i love you dekat siapa-siapa,rasanya lah.Tak penyayang langsung diri ni :'( 


Yes,i'm done!! Sorry jawab guna bahasa rojak because i'm not good writing in english kalau speaking boleh la jugak sebab selalu speaking sorang-sorang acah-acah youtuber hahaha.Thank you for tagging me Kak Sara :)

Rendahkan Ego

Hai ssup. 

Siapa suka orang yang ego tinggi? Tell me? Huhu. 
Ok aku nak share cara rendahkan ego yang aku punya cara la ni fresh dari otak hahahahahaha. 


1.Maaf
-Minta maaf kalau ada perselisihan faham,pergaduhan tak kisah la dengan bf ke gf ke kawan ke family ke jiran ke dak2 twitpemes ke hahahahahaha.Tak kira la korang salah ke tak,tolong rendahkan ego minta maaf,cakap ja bukan kena pikul badan aku yang berat ni pon.Tak susah.Tak rugi pon kalau kita minta maaf atau bertolak ansur, orang lagi respect babe!! Sampai bila nak tunggu orang tu minta maaf dekat korang baru korang maafkan,itupon ada yang jenis "AHHH,MAAF AKU NI MAHAL SEMAHAL 2.6 BILLION AKU TAKKAN MAAFKAN KAU SAMPAI AKU MATI" kalau kita minta maaf dulu mesti hati kita tenang,trust me. 



2.Senyum
-Ya,senyum.Aku tak suruh pon korang senyum sampai telinga.Senyum biasa ataupon maniskan muka bila berdepan dengan orang atau berselisih dengan orang.Kalau musuh atau perampas bf kau lalu depan kau pon senyum je la,kalau kau senyum sinis dekat dia aku babap kau nanti. 



3.Bersalaman
-Contoh kalau kau ikut mak kau pergi kenduri mana-mana kan mesti ada acik2 or pakcik2 dekat sana so apa salahnya bersalaman dengan diaorang kan sopan gituewww.Tapi kena jugak ikut batasan  jangan nampak abang hensem kau salam dia pulak(untuk perempuan). 



4.Tanya Khabar
Ringankan mulut tanya khabar sesiapa pon even tu kawan kau yang suka mengata kau,tikam belakang kau atau yang suka curik pemadam kau.Kau jangan pulak perli dia "apa khabar?sihat?hidup lagi kau rupanya? Hahahahaha" aku rembat kau kang. 



Ok itu sahaja yang fresh dari otak aku.Nak rendahkan ego ni senang dan tak rugikan apa-apa pon malahan orang akan recpect kau lagi ok.Kalau korang ada nak tambah sila komen okay.Selamat merendahkan ego korang!! 

Kenali Jenis-jenis Pumps Shoes

Haaa..siapa sini suka kumpul kasut? Kasut merupakan rakan karib kepada semua wanita terutama sekali bagi mereka yang amat menggemari fesyen. Oleh yang demikian, tidak hairanlah jika anda segelintir wanita yang sanggup berhabis sejumlah wang yang banyak semata-mata untuk memiliki koleksi kasut idaman mereka. Jadi, apakah jenis kasut yang anda gemari? Adakah anda penggemar koleksi high heels? Atau sandals? Menyentuh mengenai heels, tahukah anda bahawa koleksi high heels juga dikenali sebagai pumps shoes?Ok jom kita tengok jenis-jenis pumps shoes dan jenis-jenis majlis atau tempat yang sesuai untuk dipakai!
Jenis pumps shoes yang paling digemari ramai wanita adalah koleksi classic heels seperti berikut. Kasut jenis ini selalunya dipakai untuk ke pejabat atau pun ketika ingin menghadiri majlis-majlis rasmi yang lain.Jadi kalau korang rasa takda idea nak pakai kasut apa untuk ke pejabat korang boleh pakai classic heels ni.

Jenis kedua pula adalah rekaan open-toe heels yang mempunyai rekaan bukaan kecil pada bahagian jari si pemakai. Jenis heels ini sesuai digayakan untuk ke apa jua acara yang ingin anda hadiri.Tak kisah la korang nak pergi ke pejabat,majlis rasmi,shopping ke korang sarung je kasut ni sebab ia sesuai untuk apa-apa acara. 


Bagi anda yang inginkan lebih kestabilan pula, koleksi wedges heels adalah pilihan yang paling terbaik. Rekaan wedges yang direka dengan struktur  tapak yang lebih tebal dan sekata memberikan anda keselesaan sepanjang pemakaian.

Dan jika anda kurang berkeyakinan untuk memakai kasut yang bertumit tinggi, anda boleh memakai jenis pumps shoes yang seterusnya iaitu kitten heels shoes. Apa yang membezakan rekaan kitten heels ini dengan koleksi high heels yang biasa adalah ketinggian tumit yang jauh lebih rendah.Kalau korang jenis yang tak biasa pakai tumit tinggi atau takut terjatuh ke tapi korang nak jugak bergaya,korang boleh pakai kitten heels shoes.

10 Questions From Kak Izyan

1)Kenalkan tentang diri awak 

Bernama Nur Zafirah Bt Zolkapli.Orang panggil zafirah/fira/zaf/jeman.14 tahun(2015).From N.Sembilan.Kuat makan.kuat tidur.Birthday 1 November.Anak kedua daripada 3 orang adik beradik.Suka warna mint and pastel plus black.Book lover especially fixi/horror/self help book.Love to try something new. 


2)Ramai kawan lelaki ke perempuan? 

Perempuan,yes gurll 


3)Kenangan manis awak 

Dapat makan :p 


4)Kenangan pahit awak 

Ada banyak but one of them is bila kita trust someone but dia hancurkan harapan kita i donno how to explain tapi dia macam kita percaya dekat kawan kita tapi dia hancurkan kepercayaan kita dekat dia haaa camtu.Kira tikam belakang eh? 

"When trust is broken, sorry means nothing." Camtu la rasa dia.Menusuk kalbu ahaaa.Tapi dah maafkan. 


5)Tempat pelancongan awak yang pertama pernah sampai? 


Tak ingatttt hahahaha 


6)Kalau diberi peluang awak mempunyai sebuah pulau persendirian,pulau mana awak nak duduk(wat je nama pulau sendiri atau pulau yang terdpat dalam dunia ni) dan apa awak nak buat di pulau itu. 

Pulau Jeman(nama sendiri hahaha) nak buat taman bunga.Pastu nak buat gallery Tumblr hahahahahahahhh. 


7)Apakah jenama telefon anda guna sekarang dan mengapa anda memilikinya (mungkin ada kenangan manis ke disebalik tu..Cita jaa hihi) 

Samsung sebab itu je mampu huhu.Kenangan manis disebalik tu? Beli pakai duit sendiri. 


8)Pendapat awak tentang blog saya? 


So cute,kawaii,simple,kemas,ayu,
menawan and sejuk mata memandang auww 


9)Apakah nama panggilan "manja" awak yang family atau sapa saja yang mengenali diri awak. 

Family-fira  Kawan-zafirah  Kawan rapat-zaf/jeman/zafirah/fira 


10)Awak boleh tolong saya tak?Tolong vote saya kat entri saya tag awak ni hihi..Tima Kasih daun keladi.(TUNGGU SAMPAI ABIS LOADING dan KLIK SKIP AD :P) 

Done!! 
  

Thank you kak Izyan sebab tag saya.Sebenarnya dah lama berharap ada orang tag hahahahaha.Bye!

Reacting To My Old Blog Posts

Tadi saja je tengok post-post yang lama AND MY REACTION BE LIKE....


 

Dan aku pon mula delete post-post yang tak berfaedah huhu. 
  

Rasa nak gelak pon ada hahahahah.Rasa macam "WEI SERIOUS KE AKU YANG BUAT ENTRY NI DULU MAAIIIGOD" pon ada. 

Rasa macam nak gelak guling-guling and at the same time nak marah diri sendiri sebab noob sangat eja perkataan aku=aq,sekolah=skolah short form apa aku pakai dulu ni dohhh hahahahahahah. 

Lagi satu,entry selalu tak kena dengan tajuk,rasa macam "pahal dulu aku tak boleh fikir tajuk yang ada kena mengena dengan post ni dohh"hahahahhaaha 


Semua entry yang tak kena dengan tajuk aku dah delete dan semua entry yag merepek aku dah delete jugak ahahahahahahahahahahhahahahahbye.



Review: Konjac Care

"The Japanese Konjac Sponge is a 100% natural facial and body cleansing sponge made from vegetable fibers of Konjac (Konnyaku)" Credit google 


Ok kita close up sikit


Aku dapat tau pasal Konjac Care ni daripada youtuber Farisa Safrina kalau korang minat makeup semua boleh la subscribe dia :) 

Konjac Care ni ada banyak colour dan colour dia mengikut fungsi tersendiri so jangan main beli je ikut suka warna,kena tau jenis kulit korang macam mana dulu :)Konjac Care jugak ada pelbagai bentuk. 

Boleh rujuk gambar ni 
  
Credit Google

First time pakai memang aku tak tipu kulit jadi halus.Aku dapat rasa blackhead dekat hidung hilang sikit.Lepas cuci muka pakai konjac care ni rasa kulit lembut camtu.

Time guna sponge tu jangan pulak tonyoh-tonyoh kulit kau hahaha.  

Sebelum pakai Konjac Care ni rendam dengan air dulu (aku selalu serapkan air je) nanti dia lembik macam sponge pastu letak cleanser uolls pastu massage la muka tu.Dah habis cuci muka kau kena cuci sponge tu pulak haha padan muka. 

Alirkan je air nanti sponge tu serap, pastu perah,ulang the same step sampai agak-agak bersih takde lagi cleanser or buih-buih cleanser.Senang je kan?
Last step, keringkan,kalau aku,aku just sangkut dekat apa benda alah tah nama dia yang letak botol sabun,botol shampoo dekat situ 

Itu cara aku la,kalau nak sidai dekat ampai kain pon boleh haha atau pon sangkut dekat hanger dan keringkan dalam bilik,keringkan dekat kipas ke,kalau semua cara yang aku bagi tu susah jugak,aku cadangkan kau sedut je la sponge tu sampai kering HAHA!! sapa suruh malas. 

Oh ya,konjac care ni kalau lembab atau basah,dia akan mengembang,squishy dan kalau kering dia akan mengecut, agak keras and permukaan dia agak kasar. 


Ok tu saja review aku untuk Konjac Care ni.Boleh dapatkan dekat SASA,aku tau benda ni dekat SASA je kalau korang ada ternampak dekat kedai mana-mana korang boleh je beli.Kalau malas nak carik beli je online.Harga RM 13 kalau aku tak silap.
Ok selamat mencuba ;)

Senior + Respect

 
Credit:Google
Kelas aku atas dewan tertutup tapi bila SPM dah dijalankan kelas atas (1rk,2rk,3rk,4 sains) dewan tertutup tu kena pindah sebab takut terganggu dan bising (kelas aku paling bising) 

1rk pindah bilik transit,2rk,3rk,3b pindah kelas 5 akaun,5 ekonomi dengan 5 perdagangan.Gigih la aku angkut buku bawak naik tingkat atas sekali(tingkat 4) time dapat tau kitaorang kena pindah kelas 5 perdagangan semua macam what the heck tinggi la,letih la aku nak naik tangga,ada yang semput la. 

Kitaorang dapat kelas 5 perdagangan kalau dekat sekolah ni 5 perdagangan kelas yang macam last sekali untuk pelajar yang kurang pandai. 

Aku dengan kawan-kawan duduk belakang,tengah sekali.Time rehat ada abang tu (pelajar 5 perdagangan) ketuk pintu,panggil salam then cakap "nak masuk boleh?" Time tu aku macam terpaku la(bukan sebab rupa dia) aku time tu macam respect gila la sebab kalau aku jadi abang tu pon aku akan ketuk ,panggil salam then terus pergi tempat duduk aku.Abang tu nak ambik buku bawah meja.
Kau tau tak style abang-abang ni nak ambik buku macam mana? Dia dah panggil salam,ketuk pintu,tanya boleh tak masuk kelas,dah sampai dekat meja dia,dia ketuk meja dia sambil bagi salam pastu dia cakap dia nak ambik buku bawah meja.Perghh,memang time tu aku respect gila nak mateyy la abang yang datang tu.Adalah dalam 3 orang masuk kelas ambik buku,semua style macam aku cakap tadi. 

Kalau kau tak pandai pon tapi kau ada budi bahasa,orang akan respect dekat kau.Kalau kau pandai tapi attitude cam sampah tepi rumah aku pon tak guna. 

Kau tau tak kenapa aku terlalu respect abang tu,sebab sebelum ni aku tak pernah jumpa senior yang tinggi budi bahasa macam tu.Memang aku respect gila.Good Luck SPM ye bang.Next year takde abang baik macam ni lagi T^T

#EnsiklopediaHiburan

Pagi tadi saja je on twitter memandangkan battery phone masih ada lepastu tengok ramai sangat tweet #ensiklopediahiburan jadi aku pon macam usya la pebenda #ensiklopediahiburan
Lepastu aku jumpa link video #ensiklopediahiburan tu then tengok. 

Haaaa,hambik kau, sentap dia tahap nak menangis tepi bucu katil.Sebak dia rasa macam tak nak pergi sekolah. 

Try la tengok video ni dan berharap la yang korang akan sentap walaupun sipi-sipi :') 


How To Get Self Confidence


 Stop following/stalk  
-you will lost your confidence when  you follow/stalk "flawless" "life goals" "hipster" girl.Stop it because you will get jealous with their life.  

 Stop comparing yourself to others
-you will feel insecure if you ALWAYS compare your life,face,friend,body,ig feed(lol).C'mon,you have a good life enough,enjoy your life and stop comparing your life to others 

  Self help book
-self help book will motivate and help you to be better person,improve yourself,be confident. #88 Love Life is the perfect one! 

 Grab what you like
-just grab what you like or wear or whateva.You love food,then, eat.You love makeup,then, wear it.You love book,then,read it.You love me(?),then, tell my dad.<----JK 


 Follow your flow
-I mean,do what you can do or good at.If you love art,then,draw/paint something.Don't try to be another person.Believe in yourself.If that gal love makeup but you don't like it but that gal is your idol,don't wear makeup because it will kill you(i mean,the thing you don't like to do but your idol love to do and yeah,it kill youif you try to do it)Just be yourself. (kalau tak faham,komen haha) 

but,tak salah pon nak try perkara baru kan?

 Ignore
-ignore haters because haters gonna hate.Ignore what people talking shit about you because haters takde life <-(i always give that word to my friend when someone talking bad about her) 


what else? Leave your comment down below.Thank you for reading and sorry for the badddd grammar.Enjoy your life pretty :)

VSCO Cam Filter

Even feed ig aku messy tapi aku still nak share jugak filter yang aku pakai.Ok,no lah aku just ada 4 pic je dekat ig,yang baru post ni pon 3 weeks ago.Nyampah tengok feed yg goals goals ni lol (eleh engko cakap je la yg ko jeles) 

Aku banyak tangkap gambar but tak upload sebab rasa macam entah la (sukati aku la nak upload ke tak)

Aku edit gambar pakai filter vsco cam.Sampai bila nak pakai camera 360,candy camera,b612? (Sejenis hinaan) ok gurau,sikit sikit nak serious,semua benda nak serious.Dulu masa kecik kecik main lego petak petak tu sambil marah marah ke camne (credit twitter) 

Credit:@filteringpics


Paling suka ni,so if korang ada follow vsco grid aku ke nurzafirah.vsco.co (takde sape sape follow sebenarnya) aku dah susun balik sebab sebelum ni vsco grid aku terabur. 

Lately aku selalu post gambar merepek macam hobby terbaru aku,tangkap gambar kipas pastu edit pakai filter atas tadi tu.Gaiss ada kah ini suatu kesalahan? Ok la tu kan? At least aku tak meroyan dekat twitter. 


Ok bye!

DIY:Birthday Gift

Yeay,I'm back with more diy

Last month birthday farah,tak tau nak bagi hadiah apa sebab aku tak pernah pulak tanya dia suka warna,makan apa semua.So I decided nak buat hadiah yang murah,simple,boleh buat kenangan dan yang penting ianya DIY!!

What you need
-frame (i recommend u to use A5 size)  

yeay,1 barang je korang perlu ada. 

First Step:Edit your friend pic,aku edit dekat photoshop 

 
aku buat setakat yg aku mampu je sebab time tu dah pukul 11pm  
edit la ikut korang punya kreativiti,kalau takda photoshop pon boleh je edit dekat www.picmonkey.com 

Second step:Print then gunting pic yg korang dah edit tadi, masukkan dalam frame and you're done! 

lepastu nak balut pon boleh tapi time tu aku takda pembalut hadiah so letak bawah meja je la T^T

Ray-Ban wayfarer sunglasses design

Ray Ban is a well-known brand which is popular for its wide range of stunning sunglasses and eyewear designs. The ladies who are looking for an accessory to complement their outfit any time of the day, Ray Ban wayfarer women sunglasses will be the perfect choice. However, we know that there are certain individuals that do not how to find nice sunglasses design. Below are three types of Ray-Ban wayfarer sunglasses design which fits a majority of women’s fashion taste.  




  1.      Black Original Ray-ban wayfarer 

Black is a classic choice as it is a versatile piece to wear with any outfit. You can never go wrong wearing black original ray-ban wayfarer as it gives you that sopshicated appeal. Besides that, the black lens covers your eyes from harsh sunlight as well as hides your terrible eyebags. If you want a timeless piece of sunglasses, black is the way to go. 
 

 2.         Wayfarer flat metal 


The wayfarer flat metal design is perfect for the ladies who want a more balanced look. The wayfarer flat metal sunglasses are suitable for the individuals with a wider face shape such as round or heart shape. The designs of the wayfarer flat metal sunglass makes you look pretty and refined without being overshadowed by the sunglasses.  
 

3.       Folding classic wayfarer

The folding classic wayfarer sunglasses definitely give you that edgy look especially if you want an extra boost to your outfit. The folding Rayban wayfarer makes you appear modern and glamorous without you realizing it. Other than that, it is also easy to carry along in your handbag or pocket due to its folding design. It is not only stylish but practical and portable to bring anywhere.  The Ray-ban folding sunglass is a must-have for the ladies who love a quick emergency fix up. Slip on the folding sunglasses you carry with you all the time and you are set to go. 
 




So,apa lagi? takkan nak tengok orang pakai je? buy for yourself !

Review:Sasatinnie Platinum White Truffle Brightening Silky Mask

Hi readers, 
Akhirnya aku buat jugak review setelah lama fikirkan product apa yang aku patut review. 

2 bulan yang lepas aku jenguk-jenguk kedai Sasa,tengok-tengok ada promotion buy 4 masks for Rm10!!! So apa lagi,mestilah aku beli,lagipun aku dah lama dok usya sasa eye mask tu.Aku beli 2 eye mask and 2 face mask.Semua aku dah try pakai and Alhamdulillah kulit muka aku sesuai dengan masks tu semua. 
Credit:Google

ok aku just nak review Sasatinnie Platinum White Truffle Brightening Silky Mask sebab mask ni yg paling best.

Sasatinnie Platinum White Truffle Brightening Silky Mask helps brighten and improve skin tone. Luxurious plantinum delays skin aging by enhancing skin’s absorption power. Skin reveals youthfulness. Improve skin pigmentation and radiance by Aartubun, ECO, Gigawhite.
lepas pakai mask ni takdala aku nampak kulit muka ni putih ke apa,ke sebab aku je yang tak perasan?Time aku pakai mask ni muka aku ada jerawat actually setiap hari ada jerawat hahaha,tapi lepas aku pakai face mask ni jerawat tu kering and mengecut guys.Muka pon lebih lembut,halus mulus (aku rasa semua face mask buat muka kita lembut lepas pakaikan?) 
so rasanya lepas ni aku nak beli and pakai balik face mask ni sebab susah aku nak yakinkan mak aku yang sesuatu produk tu sesuai dengan kulit muka. 

What Happend??!


 


They gave me all the group works and let i make it by my self.When i mad they still can ask me why.What the **** you already make mistake on me and you still can ask why? You are so tuuuuuuuuuuuuuut

I maked all the group works,i used my money to buy all the stuff,i used my energy to menghadap komputer.When i suruh one of you tolong and you gave me a lot of reasons,sometimes you make what i asking to do but after you finished the work,you will say "nah,ini sangat kan yg kau nak?" It's hurt deep inside my heart girl.I never say like that when i make all the group work by my self and i still can laugh and smile at you like nothing happend 

Sometimes,when i finished the group work like scrapbook,you will give me a lot of bad comment,how dare you? 

So don't ask me why i mad at you and not talking to you because right now i only talk with people when it's really important.Thank you for supporting me when i down. 


Alone is better right? 

p/s:sorry for the bad grammar sebab time subject english i selalu main²

Recipe:Cheesekut (no bake)

Alhamdulillah banyak komen (2 je😜) positif yg sis dapat tentang new look blog ni,cepat loading dan tidak berat katanya.Mungkin tahun depan baru sis tukar design blog. 


Wowwowowow!! Menggoda tak? 

Resepi aku ikut dekat blog cik epal tapi aku ada ubah sikit. 

Bahan-bahan
•Cream cheese (150 gram)
•Susu pekat (½ tin)
•Biskut Cream Crackers (aku pakai Jacobs je)
•Air Milo (nak pakai susu pon boleh)
•Oat 


1. Pukul cream cheese sampai hancur berderai tipahtertipukucintapadamu guna mixer 

2.Campurkan ½ tin susu pekat,then kacau sampai sebati di dalam jiwa yang lara ini 

3.Celupkan biskut dalam air milo/susu (kejap je sebab nak bagi dia lembik² sikit,jangan pulak kau buat sampai hancur biskut tu!) 

4.Letak biskut yang dah dicelupkan tadi dalam loyang/bekas,buat 1 layer biskut dulu. 

5.Ratakan cream cheese+susu pekat atas biskut. 

6.Ulangi langkah 3-5 

7.Layer last sekali tu habiskan semua cream cheese+susu pekat dan ratakan sampai nampak gojes💟 

8.Taburkan oat,kalau nak pakai nestum pon boleh tapi manis ah kang potong kaki kang 

9.Akhir sekali boleh la makan simpan dalam peti ais,sedap makan bila sejuk² 
  
10.Dan akhirnya boleh la ngap setelah 2 jam disejukkan   


Ok,good luck pretty✨