HOME REVIEW

Bila Bosan :p


Cuti sekolah ni aku bosan,walaupon keje skolah banyak cikgu bagi semua subjek ade and kene buat 2 forlio.Aku sabar je ni dgn keje2 skolah ni,Kh otw nak siap yg lain hampeh ;3 
Semalam duduk2,pegi bukak youtube,tetiba aku teringat pasal flower crown.Omggg flower crown tu cantik ok :0 

 
cantiklah :) selalu org jual on9 je.Dekat kedai2 ke aku belum penah jumpa lagi.Pastu terdetik nak buat sendiri,kalau beli pon mahal,so aku buat sendiri je lah.Belum buat sendiri lagi ok,aku cadang je nak buat sendiri ;3



tengok tutorial dekat youtube je :) bye :)

Liebster Award Part 3


Hai.Harini Liebster Award Part 3 pulak -__-!! Aku ditag oleh  Nuri  

  
The Rules
 1. Mention the person who nominated you with a link to their blog. 2. Answer the 11 questions asked. 3. Nominate 11 other bloggers.4. Create 11 of your own questions for them to answer. 5. Notify your nominate. 
The Questions 
1.What is your full name? 
2.If you were a super hero what powers would you have? Why?
3.Do you like Running Man? Who is your favorite? 
4.What are you afraid of? 
5.What is your favorite social media?
6.What was the last lie you said? 
7.How would you describe yourself? 
8.Do you play any instruments? 
9.Who is your celebrity crush?
10.What/who makes you happy/laugh/smile?
11.Who do you love very much? ^.^ 
The Answer 
1.My name is Nur Zafirah bt Zolkapli 
2.I can fly.Sebelum ni tak pernah terbang -_- 
3.Sorry,Tak minat. 
4.hantu dan sewaktu denganya. 
5.Semestinya twitter :)) 
6.Yang ni memang tak ingat.hahaah :3 
7.Tak tau :/ 
8.tak.. 
9.Luhan..hahha 
10.Friends 
11.Allah,Nabi and family 
Bye ..

Liebster Award Part 2


Soalan ini diberi oleh akk amy.

1.Apakah yang membuatkan anda rasa di hargai ?
2.Apakah ciri- ciri lelaki yang memikat hati anda ?
3.Do you prefer Ariz Lufias or Izzue Islam ? and why ?
4.Apakah pandangan anda tentang "Aimy Razali dan blognya " ?HAHA
5.What do you do if you are given 1 MILLION ?
6.Apakah perkara yang paling menyentuh hati anda ?
7.What is your favourite songs all the time ? Give me three . . 
8.If you are given the opportunity to play a musical instrument,what instrument would you play?
9.If someone broke your heart, what would you do?
10.Beri saya satu babak dari mana-mana filem/drama yang anda ingat  
11.Jika anda ada bela buaya , apakah namanya ? 

My answer 


Bila seseorang tu ckp terima kasih setelah kita tolong dia :)  

Pembersih,cool and comel  


Izzue Islam sbb dia handsome :3  


cantik,sweet je warna pink tu :)) owner dia pulak comel.  


banyak tu,first mestilah nak pegi haji,pastu beli barang yg kita nak. 


Bila seseorang itu memenuhi kehendak kita.  

-bintang hatiku  

-counting stars 
-unconditionally 

 gitar or piano  

menangis sorang2   


scene dalam kelas sambil melihat botol baru ehsan 


Mail:Ehh,shhttt.Dengar,dengar 
Ehsan:Prott //kentut\\ 
Semua org:Ha! apa ni ehsan. 

hahaha,cerita upin dan ipin.

Dasyat tu,bela buaya.Nama dia mungkin BooBoo  

  
Ok akhirnya aku dah jawap semua solan.K bye.Malas nak tag and buat soalan.Ok thanks kepada yang telah menjawab soalan liebster award aku semalam :)

The Liebster Award


Hai.So sekarang ni akk Hana and akk izzaty ada tag aku untuk Liebster Award.Aku sebenarnye malas nak update blog tapi bila dah dapat tau yg aku ditag untuk liebster award ni so aku pon join je lah. 

Rules
  1. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
  2. Answer the 11 questions asked.
  3. Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential.
  4. Create 11 of your own questions for them to answer.
  5. Notify your nominate   
Questions from kak Izzaty
If you were famous, what would you be famous for? 
Tak tau.*Blur* 

If one day you live a life like Maria Elena, what would you do?  
tak tau lah nak buat apa..hahaha.Tapi penah la tengok video dia dekat youtube,pergh..kelakar,cantik pulak tu orangnye. 

What is the best thing you could find in my blog? <http://hamsterkentut.blogspot.com/> 
Entry yang kelakar dan ayat2 yg agak pelik.Blog akk pon cantik,doodle lagi lah,cantik meletop!! 

Would you cut your toe for Internet? 
No.Tidak sama sekali,org gila je yg akan buat mcm tu.hahaha

What do you think if you have a computer/laptop/tablet/smartphone without having Internet connection? 
Bosan gila -_- 

Do you think Nepal guys are handsome? xD 
wooo,this question is very challenging me,tak sanggup nak ckp yg dia org hensem.Bagi saya tak.Handsome lagi ayah ai :D

Samson buys 3 erasers for Clara and 2 rulers for Jack. So, how long is Clara's hair? xD 
 This question takde kene mengena dekat ayat atas ni so rasanya rambut dia paras mungkin boleh diukur guna ruler Jack..hahaha

What is the smallest crime you've ever commit? (Ex: Tahu ada kawan meniru waktu exam, tapi buat takdek dan join sekaki) 
 Rasanya ada sesetengah orang penah buat mcm ni.Ambik pencil box waktu kwn tak perasan and nyorokkan dalam beg dia,pastu bila dia tercarik-carik pencil box dia,kita buat muka blur je..haha.

What do you think of a girl who've never been to a cinema?  
 Rasa normal kot bagi saya,sbb ada jugak my friend perempuan yg tak penah pegi :3 

Don't you think I'm crazy? o.O 
takkan la nak jawab ya pulakkan.Kalau akk gila takde akk jadi blogger femes de :)) 

Which question is so hard and stewpid to you?  
Question number 6..huhu
  

Questions from kak Hana 

1. Your comment about One Direction band.  
Suara sedap,lagu pon best2 and masing-masing handsome :) 

2. What animal you would be if you're in Hogward. 
cat maybe or snake..hahaha   

3. Which one do you prefer, Man with clean face or mustache or beard or mustache +  beard? Why? 
 Man with clean face,sbb nampak kemas je and bersih :)

4. What type of children that you would slap right on his/her face. *heartless question sorry*  
Bila dia melawan kita,budak cam tu memang layak dibagi penampar *jahat*,lagi satu budak yg banyak ckp,bila kita suruh dia diam tapi dia tak nak  

5. If you could see the future, what woulf you hope to see yourself doing in 5 years? 
 Be able to achieve success and ambition.

6. Why doesn't McDonald's sell hotdogs?  
erm..soalan ni bagus jugak,sebelum ni tak penah terfikir.Sorry i don't know. 

7. If London Bridge is still standing why is there a song about it falling down?   Soalan pelik,hihi.Tak tau jugak.Pening kepala memikirkan nya
8. What would you do if you could be invisible for one whole day?  
I will take the things that I dream..kira mecuri la tu..hahaha 

9. Do you think you’re attractive? Prove it. 
 Maybe yes. because I like to laugh at the things that are not funny.

10. What would people hear if they could read your mind?  
 They can read my mind? they may be able to read what I think -_-

11. If you could commit any crime and get away with it, what would it be?  
it will be chaotic.*takda kene mengena*
  
Akhirnya aku dah selesai jawab kesemua soalan,sorry english berterabur,english saya tak power walaupon dapat A.sedih kan? --'.Jawab pon pakai bahasa rojak.Rasenya jawapan dekat soalan akk izzaty boleh dikatakan semua bahasa melayu :( .ok now my turn. 

tag

  1. Mazni 
  2. Syafika 
  3. Puteri 
  4. Izzati Amira 
  5. Fairytale 
  6. Miss Kepeng 
  7. Intan  
  8. Niena 
  9. aimi 
  10. Nini 
  11. una  
My Questions 

What is your comment about my blog ? 

What's your favourite slogan ? 

what do you do if you stay at home alone?  

Do you really love your blog? Because?  

Do you  like friends with a boy or girl?  

If your friend hate you,what will you do?  

what do you do if you are bored? 
  
What is your favorite way of wasting time?   

Are you the type of person with lots of friends or just a few close ones? 
  
What was your first big disappointment ? sharing is caring right :) 


Do you have phobias?  

Akhirnya siap jugak,thanks to akk izzaty yg bagi soalan yg membelitkan usus dan soalan akk hana yg membelitkan saraf..heheh ok kejap lagi aku buat new entry :))